Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، قاسم احمدی لاشکی در واکنش به انتشار فهرستی با عنوان «حذفیات کتاب‌های درسی ادبیات فارسی» که در فضای مجازی دست به دست و از حذف شعرها و داستان‌ها از ادبیات معاصر و کلاسیک و جایگزین کردن متن‌های دیگر حکایت دارد، اظهار کرد: در وهله‌ اول تغییر هر ساله محتوای کتاب‌های درسی رویکردی غلط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما سالیانه ۱۴۲ میلیون جلد کتاب چاپ می‌شود که عدد بسیار بزرگی است. این وضعیت در آینده آموزش و پرورش را دچار مشکل می‌کند کما این‌که هنوز آموزش و پرورش برای چاپ کتاب درسی دانش‌آموزان در سال آینده اقدامی نکرده که ممکن است آنها را دچار چالش کرده و همه دانش‌آموزان در سال جدید کتاب درسی در زمان خود نداشته باشند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که در بیشتر کشورهای دنیا هر سال محتوای کتاب‌های درسی تغییری نمی‌کند، ادامه داد: نمونه آن ژاپن است که متن کتاب‌های درسی هر ۱۰ سال یکبار عوض می‌شود یا این‌که در آلمان دانش‌آموزان باید از کتب درسی خود به بهترین شکل محافظت کنند و حتی چیزی روی آنها ننویسند تا این‌که کتاب را در سال بعد به دانش‌آموزان جدید آن مقطع تحویل دهند. رویکردی که نه تنها در کشور ما وجود ندارد که هر سال کتاب‌هایی با محتوای جدید چاپ شده و کتب قدیمی دور ریخته می‌شوند. اینها همه باعث تحمیل هزینه به کشور است.

احمدی لاشکی با اشاره به طرح موضوعاتی درباره حذف برخی از عناوین مهم حوزه ادبیات از کتب درسی، اظهار کرد: در سند تحول بنیادین موضوع برنامه‌ریزی دروس آمده است که این کار هم از اختیارات سازمان پژوهش کتب درسی است. با این وجود باید در تغییر متن کتاب‌ها مراقب باشیم که آثار و نام کسانی که با هویت ملی، ملیت و خرده‌فرهنگ‌ها و افراد بزرگ ما مرتبط هستند، حذف نشود چون این کار مشکل ایجاد کرده و لازم است دقت صورت گیرد تا چنین اشتباهاتی رخ ندهد که مفاخرمان دچار آسیب یا تغییرات سلیقه‌ای شوند. از طرف دیگر نباید این موضوعات را خیلی بزرگ کرد؛ ممکن است اشتباهی صورت گرفته و کار سهوی باشد.

وی در پایان تاکید کرد که با حذف ادبیات کلاسیک و معاصر از کتب درس ادبیات فارسی موافق نیستم، لذا بهتر است این موضوع در کمیسیون آموزش مورد بحث و بررسی قرار گیرد و حتی کمیته‌ای برای آن تشکیل شود.

کد خبر 463743 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش مدرسه و مدارس مجلس شورای اسلامی دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش مدرسه و مدارس مجلس شورای اسلامی دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۳۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدعلی محسنی‌ بندپی، نماینده نوشهر و چالوس در مجلس، در خصوص اینکه چرا اقتصاد و معیشت مردم روزهای خوبی را سپری نمی‌کند به «منیبان» گفت: مولفه‌های زیادی باعث شده تا حال و روز اقتصاد ایران و به تبع آن معیشت مردم نامساعد شود. اگر از نقش تحریم که خیلی هم مهم است بگذریم مولفه روی کار آوردن افراد متعهد که تخصص‌شان نیاز کشور است آن‌طور که باید و شاید عملی نشده است.

او در گفتگو با منیبان، افزود: باید سیاسی‌ کاری را در کشور کنار گذاشت. معنی ندارد فردی که متخصص است و دلش برای ایران می‌سوزد را به خاطر اینکه افکارش با افکار دولت در زاویه است کاملاً از خدمتگزاری محروم کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان مازندران تصریح کرد: ما باید در گزینش مدیران یک اصل را رعایت کنیم و آن هم اعتقاد فرد به نظام جمهوری اسلامی ایران است. اگر در برخی مباحث فکری، فرد با مدیران ارشد و تصمیم‌ گیر دولت اختلافاتی داشت نباید کنار گذاشته شود چون همه ایرانی هستیم و رشد و شکوفایی کشور و بهبود سطح زندگی مردم را می‌خواهیم. در دست داشتن قدرت نباید ابزاری برای خودی و غیرخودی کردن افراد در پست‌های مدیریتی شود.

محسنی‌بندپی اظهار کرد: ایران کشور پر منابعی است اما مدیریت بر منابع یکی از مولفه‌های هنرنمایی مدیر است. مدیریت منابع کار ساده ای نیست اتفاقاً حالا که اقتصاد ما مشکل دارد باید مدیران هنرمند، توانا و با افکار مختلف بر سر کار بیایند.

نماینده نوشهر در مجلس گفت: من در شکل‌گیری وضع موجود مجلس یازدهم را مقصر می‌دانم و یکی از انتقادات من به این مجموعه که خودم یکی از آن افراد هستم تمرکز زیادی بر تصویب قوانین و غفلت از نظارت است. ما در مجلس با دولت رودربایسی‌هایی داشتیم که حقیقتاً قابل قبول نبود.

او افزود: در مجلس یازدهم جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می‌شدند و هنوز هم این ضرورت حس می‌شود. در دولت وزرایی روی کار هستند که واقعاً کارآمدی آن‌چنانی برای کشور و مردم ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مجلس یازدهم از ابتدای کارش موضوعات اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد و واقعاً رفتیم به سمتی که بی‌عدالتی‌ها را شناسایی و برای رفع آن تلاش کنیم ولی اولویت‌بندی‌های دولت توام با اشکال بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902952

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است